04/09/2016

En route til Rouen

Sidste cykeldag på denne Tour de Normandie bragte omsider regn og blæst og lidt kølige temperaturer. Vi tog dét med – og blev drivvåde, men vi havde rygvind, så det var OK.
Kortene blev våde og notaterne ligeså, men vi fandt vej frem til Seinens venstre bred ved Bouille.
Undervejs var der bakker, lange bakker og for det meste opad opad.
Højt oppe på en fremspringende kalkklippe med udsigt over Seinen byggede ridderen Robert le Diable omkring år 1200 denne borg.
Ved flodbredden neden for borgen holdt vi en meget velfortjent frokostpause med baguette, tomates cerise, banans og avocats + postevand.
Bagefter tog vi med en lille gratis pendulfærge over på højre side af Seinen (rive droite) og tog hul på den sidste etape.
Midt i en ørkesløs strækning med havneindustri af værste slags dukkede en lille kulturel oase op: De sidste rester af den store franske forfatter Gustave Flaubert's hjem, nu indrettet som en mindestue. Pavillon Flaubert begyndte sin åbningstid, lige netop som vi passerede, så vi besøgte stedet og kiggede på diverse memorabilia og hilste på lidt af manuskriptet til hans mest berømte roman Madame Bovary.
Endnu en tidslomme faldt vi ned i, da vi kom til byens nyeste attraktion: Panorama.
Her i "tårnet" er man i en fantastisk 3-D fremstilling af byen Rouen 29. maj 1431, med huse, mennesker, kirker, lyde og lys. Ganske overbevisende. Dagen er valgt, forbi det var den dag, hvor Jeanne d'Arc fik sin dom af byens gejstlige domstol, og dagens efter blev hun brændt levende på et bål på byens store torv.
Her er hun så, den unge Jeanne, i hvid kjortel på hestevognen. Hun er på vej hen for at få sin uundgåelige dødsdom.
Panoramaet er fyldt med utallige detaljer.
Man er ligesom helt omgivet af en enorm Find-Holger-tegning.
Endelig, dvs efter 64 kilometers cykelridning, nåede vi frem til det indre Rouen og vores lille baggårdshotel (med to **) Le Vieux Carré, hvor vi fik et dejligt varmt bad og nu er ved at gøre klar til at se den berømte katedral udefra i aften – og så få noget godt i maven.
Stay tuned for Monet moments!