01/09/2016

Proustiana

I dag har for det meste været helliget Marcel Proust' sommerferiesteder langs kysten i og omkring Cabourg. Det smukkeste vejr ledsagede os på vores Tour de Proust.
Første stop var Grand Hotel i Cabourg. Et absolut magnifique hotel, hvor intet er sparet. Her havde Proust sin sommerresidens i baren, i restauranten og – ikke mindst – på 4. sal i værelse 414 med balkon ud til strand og hav.
Værelset står endnu, som dengang han sidst forlod det i 1921.
Proust' ånd lever i den grad videre i Cabourg, så alle vegne bliver han stadigvæk markedsført.
Café Proust
Proust postkort
Bøger af Proust og bøger om Proust 
Proust musical
Strandpromenaden
– og Proustiana memorabilia af alskens slags.

Den oprindelige del af Église-de-Notre-Dame blev bygget i Dives-sur-Mer omkring 1010-årene, og den står flot den dag i dag. Vilhelm Erobreren brugte selv kirken – i hvert fald i 1066.
Nabo til Cabourg ligger det ældgamle fiskerleje Dives-sur-Mer ved Dives-flodens munding.
Her samlede Vilhelm sin store flåde af krigsskibe i løbet af sommeren 1066 og sejlede herfra den 12. september 1066 over til den engelske kyst; 32 dage senere blev han konge af England.
Så er vi tilbage ved slaget ved Hastings, og hvad der deraf fulgte.
Nå, vi snuppede en kaffe i Café Hastings downtown Cabourg og satte derefter kursen sydover til vores overnatningssted i den stille idylliske landsby Beuvron-en-Auge.
Dagens etape blev på kun 42 km, så vi har slappet den! – Her sidder jeg nu i skyggen af et lindetræ og skriver dette, medens solen varmer, og eftermiddagen går på hæld. Bygningen i baggrunden er Aubèrge Aux 3 Damoiselles, hvor vi bor.