22/05/2020

Familie

Torsdag 21. maj viste sig fra den spæde begyndelse at være en usædvanlig smuk, blid og vindstille forårsdag. Vi cyklede fra vores vores B&B Agermosegaard allerede kl 07:30.
Omkring landsbyen Sandager prøvede landmændene i udstrakt grad at klare ærterne vha plastik.
Fra Wedellsborg-halvøen var der en superlækker udsigt mod syd til Assens og Bågø. Der var stort set ingen andre trafikanter på de små vestfynske veje, så morgenstilheden blev kun brudt af nattergale og andre gale sangfugle.
Hist hvor vejen slog en bugt, lå Danmarks største gods: Wedellsborg. Dog godt gemt af vejen for nysgerrige blikke; blot portbygningen (fra 1689) er synlig. Herregården stammer fra 1300-tallet, men det er kun fra 1666, at slægten Wedell (nu gennem 12 generationer) har ejet stedet og de store landområder, der hører til godset.
Kendte du den fynske digter Lars Clausen? – Nej vel, det gjorde jeg heller ikke. Lars var med til at forsvare Danmark i Dybbøl skanser i foråret 1864. Han var egentlig uddannet damaskvæver, men han huskes for sine gode digte på den fynske dialekt. Man kan læse om manden og hans digte på fynhistorie.dis-danmark.dk/node/29411
Den vindstille morgenhimmel over Tybrind Vig var ualmindelig smuk ...
... og skønheden fortsatte ved Føns Vig, hvor Ålehoved Flak spejlede sig i Lillebælts blanke vand.
Vi tog en tidlig formiddagspause ved den lillebitte bådehavn ved Føns Vig og nød det frie ferieliv ...
... medens verden udenom Føns så småningom kom til live.
Den smukke og 820 år gamle Føns kirke set fra Ronæs.
Her er dagens nok mest idyllisk beliggende hus – på Svinø ved nordsiden af Gamborg Fjord.
Vi nåede uden videre omsvøb min fødeby: Middelfart. Jeg måtte naturligvis lige tage et billede af Damgården på Brovejen, hvor jeg boede i 1949-1952 sammen med mine søstre og forældre.
Inden vi cyklede over Lillebælt til Jylland, var vi dog lige under bæltestedet for at forevige den nye bro under den gamle bro på ét foto. Det kunne man gøre ved Gals Klint, så det gjorde jeg.
At cykle over den gamle Lillebæltsbro er da spændende, men vi fik i den grad anbefalet at prøve "bridge walking" (helt oppe på toppen af stålkonstruktionerne), når den mulighed corona-åbner igen.
I Snoghøj lavede vi et pit stop hos fætter HC og Rita, hvor vi parkerede cyklerne et døgns tid.
Der blev også tid til en hurtig gennemgang af det skønne hus, som HC+Rita+familie har bygget, og som de er næsten færdig med. 
Kl 15 blev vi hentet af Morten i Snoghøj, og derefter stod den på endnu mere familiebesøg i Aarhus hos Morten og Stine og lille Eskild.
Den nybagte farmor med Eskild. Begge smiler lyksaligt. Vi overnattede i Aarhus og blev afleveret igen i Snoghøj fredag ved frokosttid.
Efter en hurtig klargøring blev der blæst til afgang i retning mod Kolding og Bjert. Desværre ændrede det pæne cykelvejr sig hurtigt til blæst og silende regn. Efter 25 km kunne vi dog komme i tørvejr hos Jackie og David, hvor cyklerne og vi overnatter.
Tak til fætter, sønner, svigerdøtre og barnebarn for et dejligt familiedøgn både her og der.
. . .
I morgen ruller vi videre sydover på næste etape med mål i Haderslev.